www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Aktuální epidemiologická situace ve Středočeském kraji

2021-01-05 10:19:40 | Mgr. Jaroslav Hodrment ©

Ve Středočeském kraji po relativním poklesu případů během vánočního období pokračuje v posledních dvou pracovních dnech opětovný nárůst počtu případů. Denní průměr činí téměř 2 000 případů.

Foto

(Ilustrační foto archiv)

Aktuální celková čísla počtu nově diagnostikových případů hlášených za 7 dní jsou o více než 30 % vyšší než čísla intervalu předchozího hodnocení (9.12. – 15.12). Průměrná denní hodnota dosahuje téměř 1 000 případů (973, průměrná hodnota za 7 dní). Navíc v posledních 2 dnech bylo diagnostikováno celkem 2 500 případů, což je výrazně nadprůměrná hodnota.

Tato vysoká čísla zejména ve spojení s vysokým podílem případů v seniorní skupině značí zhoršenou epidemiologickou situaci, neboť senioři patří mezi zranitelnou skupinu obyvatel, u které je procentuálně výrazně vyšší riziko výskytu komplikací spojených s onemocněním COVID19.

Zhoršená situace se již výrazněji projevuje v počtech hospitalizací jak celkových, tak i na jednotkách intenzivní péče. Aktuálně je celkem hospitalizováno téměř 450 pacientů (444), tato hodnota představuje více než 10% nárůst oproti počtům před Vánocemi (23.12. bylo hospitalizováno 389 pacientů).

Z hlediska dlouhodobého vývoje se jedná o nejvyšší počet hospitalizací od 20. 11. 2020. Vzhledem k aktuální epidemiologické situaci a počtu záchytů u seniorní skupiny lze očekávat, že počty hospitalizací ve Středočeském kraji budou růst.

Obdobná situace panuje i na jednotkách intenzivní péče, kdy za posledních 7 dní došlo k nárůstu o 20 případů (aktuálně 84 pacientů na JIP). Klíčovým aspektem pro zvládnutí situace ve Středočeském kraji tak nadále zůstává ochrana zranitelných skupin.

(Zdroj: MZČR)


Mgr. Jaroslav Hodrment ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka