www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Do bazénu mohou návštěvníci nově i s testem od zaměstnavatele či ze školy

2021-06-09 08:17:47 | Sportovní zařízení města Příbram, Bc. Miroslava Poláková ©

Maximální kapacita návštěvníků byla navýšena na 50 % z celkové kapacity návštěvníků a testy jsou nyní akceptovány i ze zaměstnání, škol či školských zařízení, nikoli pouze z oficiálních odběrových míst.

Foto

(Foto Sportovní zařízení města Příbram, Bc. Miroslava Poláková)

Dle nového mimořádného opatření vlády ČR ze dne 7. června 2021 je nově od 8. června 2021 možné využít služeb bazénů, saun a wellness na základě prokázání se, mimo jiné, také platným negativním testem ze zaměstnání či školského zařízení.

„Testy na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2 si bude od zítra také možné zakoupit za 60 Kč přímo na pokladně Aquaparku a provést samotestování,“ říká Jan Slaba, ředitel Sportovního zařízení města Příbram. Kapacita vnitřního aquaparku je nyní 167 osob, sauny 10 osob, z toho 6 do potírny a venkovní bazén smí navštívit v jeden čas 350 osob. Všechna zařízení, včetně páry a vířivek, jsou v provozu s poloviční kapacitou.

Návštěvníci se u vstupu vnitřního i venkovního areálu Aquaparku Příbram musí prokázat platným negativním testem na přítomnost viru nebo antigenu viru SARS-CoV-2 nebo potvrzením o prodělání onemocnění covid-2 před méně než 180 dny, nebo dokladem o očkování, které musí být v první dávce provedeno alespoň před 22 dny. K těmto podmínkám nově přibyla možnost vstupu pro osoby, které absolvovaly test na stanovení přítomnosti antigenu viru SARS-CoV-2 s negativním výsledkem v rámci povinného testování zaměstnanců nebo ve škole či školském zařízení, a to nejdéle před 72 hodinami. Tyto skutečnosti se dokládají potvrzením od zaměstnavatele, potvrzením ze školy, čestným prohlášením nebo čestným prohlášením zákonného zástupce.

Zároveň návštěvník nesmí vykazovat klinické příznaky onemocnění covid-19 a v zájmu případného pozdějšího trasování kontaktů je potřeba při vstupu vyplnit čestné prohlášení. Kompletní znění podmínek pro vstup najdete na www.szm.pb.cz a u vstupů do areálů.

I nadále platí povinné rozestupy alespoň 2 metry ve společných prostorech, mimo koupací plochy. Respirátory je nutné používat ve vstupní hale a v šatnách. Dále mohou návštěvníci pokračovat bez nich.


Bc. Miroslava Poláková,
tisková mluvčí,
Sportovní zařízení města Příbram


Sportovní zařízení města Příbram, Bc. Miroslava Poláková ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka