www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Irena Bartoňová Pálková: Slučování škol je zjevně postaveno na neobjektivních datech

2021-03-29 09:19:23 | Mgr. Jaroslav Hodrment ©

Stále častěji se ozývají zastupitelé Středočeského kraje, napříč politickými subjekty, kteří s plánovaným slučováním příbramských gymnázií nesouhlasí. Své zamítavé stanovisko zdůvodňuje také Irena Bartoňová Pálková, členka Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost.

Foto


(Foto Mgr. Jaroslav Hodrment ©)

„Slučování škol musí vždy vycházet z kvalitní koncepce, která bere v úvahu různorodost oborového zaměření škol v jednotlivých okresech, samozřejmě vždy s vazbou na požadavky trhu práce a demografický vývoj. Slučování škol, s nímž přichází pan radní Milan Vácha, je oproti tomu zjevně postaveno na neobjektivních datech a jejich vyhodnocení, což potvrzují i vyjádření odborníků a zejména reakce veřejnosti,“ vysvětluje Irena Bartoňová Pálková.

Problematické je zejména navrhované sloučení Gymnázia pod Svatou Horou s Gymnáziem Legionářů v Příbrami, jímž by první z nich zaniklo.

„Oficiální důvody pro sloučení těchto dvou gymnázií se v čase opakovaně měnily, postup v Příbrami navíc vůbec nenaplňuje většinu stanovených hodnotících kritérií pro optimalizaci škol ve Středočeském kraji. Jednoduše řečeno, nemáme k dispozici žádná relevantní data, jimiž by bylo možné zrušení menšího Gymnázia pod Svatou Horou obhájit,“ uvedl předseda krajského Kontrolního výboru Robert Bezděk.

Proti sloučení se tak na Příbramsku zvedla vlna nevole, vedle rodičů, studentů i pedagogů s ním nesouhlasí ani starosta Příbrami Jan Konvalinka.

„Rušení středočeských škol bez jasné koncepce je jako kácet les, aniž byste si dopředu rozmysleli, zda vám ty poražené stromy přece jen nebudou chybět. Dřevo spálíte a pokud nevysadíte nový porost, o les přijdete. Likvidace škol je stejně jako likvidace lesů bohužel nevratná,“ uzavírá Irena Bartoňová Pálková.


Mgr. Jaroslav Hodrment ©


Tato diskuse již byla ukončena.
Autor:Richard Hadač Vloženo: 2021-03-29 13:04:01 IP: 194.213.41.***
Tak ten nesouhlas pana starosty Konvalinky jsem jaksi přeslechl, nebo ho zakomponoval do svého obsáhlého vyprávění tak obratně, že jsem si ho nevšiml. Každopádně, i kdyby byla pravda, že nesouhlasí, tak jen tak tiše v koutku, aby to nikdo moc neviděl (nebo aby to nemohlo být v budoucnu použito proti němu?). Příměr ke kácení lesa je trefný, pan Vácha má již nastartovanou motorovou pilu, ale plán, co se dřevem a hlavně co dál, nemá a začínám si myslet, že ani na nějaký nemyslí (v duchu "Ono se to nějak semele").

Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka