www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Příbramský zastupitel Václav Švenda se má stát radním Středočeského kraje

2021-02-02 08:57:04 | Mgr. Jaroslav Hodrment ©

Klub Spojenců včera oznámil, že současného radního pro kulturu, památky a cestovní ruch Jana Jakoba vystřídá ve funkci příbramský zastupitel Václav Švenda. Klub bude nově fungovat pouze ve složení TOP 09 a Zelení, současnou koalici opouští hnutí Hlas. Jan Jakob oznámí svou rezignaci na nadcházejícím únorovém zastupitelstvu.

Foto

Mgr. Václav Švenda.
(Zdroj foto: Mgr. Václav Švenda)

„S čistým svědomím a plným nasazením nemohu vykonávat zároveň funkci radního i poslance. O to víc mě těší, že na mé místo nastoupí kolega Václav Švenda. V první řadě měl oblast kultury na starosti už coby místostarosta Příbrami a v jeho kompetenci mám tedy plnou důvěru. Obsazení Václava Švendy na post radního také vychází z pravidel platné koaliční smlouvy Spojenců. Její znění jasně stanovuje, že v případě výměny na uvolněných funkcích budou smluvní strany respektovat stranickou příslušnost,“ uvedl Jan Jakob.

„Jako radní chci navázat na dobře odvedenou práci Jana Jakoba. Budu nadále pokračovat v komunikaci s našimi příspěvkovými organizacemi, které v této nelehké době potřebují partnera a pomocnou ruku,” ke své nominace uvedl Václav Švenda.

Klub Spojenců po rozkolu opouští hnutí Hlas, které v zastupitelstvu reprezentuje Pavel Telička. Klub se tak bude nadále skládat pouze z TOP 09 a Zelených, jejichž zástupci se na nominaci Václava Švendy jednohlasně shodli. Hnutí Hlas, které na uvolněné místo prosazovalo svého předsedu Pavla Teličku, bylo proti.

Telička by měl patrně nadále zůstat nezařazeným krajským zastupitelem. Hnutí Hlas totiž uvedlo, že jeho zájmem není situaci eskalovat. Dle něj bude Pavel Telička nadále odvádět maximální práci ve prospěch kraje.


Mgr. Jaroslav Hodrment ©


Tato diskuse již byla ukončena.
Autor:Sebastian Vloženo: 2021-02-02 12:11:17 IP: 109.72.6.***
Co mi to psaní "mistra" Josefa Vacka připomíná...... "Já děkuji naší kriminální ústředně za rozbor...a navrhuji, aby se napsalo zhruba toto "soudruh Rákosník Ota je magor a musí pracovat pod dohledem zkušeného pracovníka".
Autor:Josef Vacek Vloženo: 2021-02-02 10:47:50 IP: 82.99.133.***
Václavu Švendovi jeho nominaci přeji a jsem rád, že dostal přednost před Pavlem Teličkou. Ten je pro mne symbolem předlistopadového i polistopadového politického oportunismu. V minulosti zastával pozici náměstka ministra zahraničních věcí a byl hlavním vyjednavačem České republiky před vstupem do Evropské unie v roce 2004. Po završení přístupových jednání převzal funkci velvyslance a vedoucího Stálé mise České republiky při Evropské komisi (EK). Následně se jako člen představenstva pohyboval v prostředí „temného“ byznysu Zdeňka Bakaly a jeho společnosti New World Resources (NWR), která byla výhradním vlastníkem těžební firmy OKD. Posléze se jako tvrdý lobbista stal díky Andreji Babišovi významným europoslancem v Bruselu, aby později „přeběhl“ do tábora jeho odpůrců. K životopisu Pavla Teličky a jeho programovému sklonu ke „kariérismu“ patří také informace, že v minulém režimu a svých za studií vstoupil v roce 1986 do KSČ. Stejně tak sdělení, že pochází z rodiny prominentního českého komunistického diplomata Františka Teličky, který v době jeho narození působil v kubánském oddělení velvyslanectví ČSSR ve Washingtonu. Je zřejmé, že bez kontaktu s tajnými službami se tato pracovní pozice nedala vykonávat. Zároveň je také jisté, že Václav Švenda získal tímto krokem svého zastupitelského klubu silného a mocného nepřítele. Pavel Telička je totiž z rodu lidí, kteří neradi prohrávají.

Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka