www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Upravené dopravní značení u nástupních míst do Brd

2021-01-15 10:35:26 | Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©

Příchod zimy zkomplikoval dopravní situaci v městských osadách, které jsou nástupními místy do Brd. Jedná o Orlov a Kozičín. U vstupu do Brd v Orlově je parkoviště, které ve všední dny slouží částečně také jako točna autobusů MHD.

Foto

(Foto Město Příbram, Eva Švehlová, DiS.)

O víkendech není tento prostor autobusy využíván a dodatkovým dopravním značením je tedy motoristům umožněno parkovat i v místě samotné točny. Přesto je toto parkoviště nyní pro návštěvníky, kteří vyrážejí za sněhem do Brd, nedostačující.

„Minulý víkend si obyvatelé Orlova zažili dopravní peklo. Návštěvníci Brd nejen z našeho regionu obsadili celou obec parkujícími vozy, kdy mnohdy nerespektovali ani osobní vlastnictví místních a často docházelo k tomu, že špatně zaparkovaná auta bránila výjezdu z garáží a dvorů. Z tohoto důvodu bude od pátku 15. ledna v obci umístěno přechodné dopravní značení a nad dodržování pravidel bude opět dohlížet Policie ČR ve spolupráci se strážníky MP Příbram,“ uvedl starosta Jan Konvalinka a zároveň dodal: „Kapacita parkoviště je aktuálně nedostatečná, ovšem nemáme v této lokalitě pozemky kam by se mohlo parkoviště rozšířit. Pomoc by v tento okamžik mohla přijít ze soukromé sféry. Oslovili jsme majitele vhodných pozemků, zda by na přechodnou dobu neumožnili návštěvníkům Brd parkování na svých pozemcích.“

Eva Švehlová, DiS.,
tisková mluvčí


Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©


Tato diskuse již byla ukončena.

Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka