www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Příbramská svatohorská šalmaj

2020-09-09 08:23:57 | Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©

Den plný dobové hudby, tance, divadla či řemesel, to je Příbramská svatohorská šalmaj, která se koná v sobotu 12. září. Přípravy akcí jsou pro pořadatele v letošním roce opravdu oříškem, neboť stále se měnící opatření a nařízení je třeba respektovat a program uzpůsobovat.

Foto

Příbramská svatohorská šalmaj.
(Foto Mgr. Jaroslav Hodrment ©)

S ohledem na to, že se Příbramská svatohorská šalmaj koná venku, je jednodušší akci uspořádat.

„Svatohorská šalmaj je velká akce, jejíž přípravy stále probíhají. Věřím, že do sobotního termínu nepřijde žádné další omezení, které by pořadatele donutilo akci zrušit. Aktuálně může být na venkovní akci tisíc osob. U všech vchodů se budou příchozí a odchozí návštěvníci prostřednictvím aplikace započítávat, bude tedy neustálá kontrola aktuálního počtu návštěvníků. Věřím, že si Šalmaj užijeme i navzdory měnícím se okolnostem,“ zve na sobotní Šalmaj starosta města Jan Konvalinka.

Program začíná tradičním dobovým průvodem, který vyjde v 9.30 h z náměstí T. G. Masaryka a na Svaté Hoře nás čeká slavnostní zahájení v 10 hodin. Následovat bude celodenní bohatý program, ve kterém si na své přijdou malí i velcí návštěvníci.

Ani v letošním roce nebude chybět Běh hasičů do svatohorských schodů. První běžci s plnou výstrojí se na trať, tedy ke zdolání 343 svatohorských schodů, vydají v 10.30 h

Eva Švehlová, DiS.,
tisková mluvčí


Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka