www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Zážitek z představení v příbramském divadle znásobí nové posezení

2020-04-30 09:06:08 | Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©

Příbramský kulturní dům oslavil v minulém roce své šedesátiny, je tedy nejvyšší čas k jeho obnově. Letos se dočkáme zcela nových sedadel na velké scéně divadla. Celková rekonstrukce příbramského kulturního stánku by stála stovky milionů korun, a proto není možné udělat jí najednou.

Foto

Zážitek z představení v příbramském divadle znásobí nové posezení. Sedadla však budou, oproti dřívější době (viz foto), v zelené barvě s hnědými područkami.
(Foto Město Příbram, Eva Švehlová, DiS.)

Před pár lety jsme se dočkali nových sedadel v kině, letos je řada na divadle a jeho velké scéně. „Rekonstrukce byla naplánována na dobu divadelních prázdnin. Situace, kdy divadlo nemohlo a stále nemůže hrát, nás přivedla k myšlence, že by rekonstrukce mohla začít dříve. Pracovníci divadla se v uplynulých dnech pustili do demontáže sedadel a 11. května budou moci být zahájeny stavební práce,“ řekl k záměru posunu termínu starosta města Jan Konvalinka.

V rámci projektu "Úprava hlediště divadla A. Dvořáka v Příbrami" se dočkáme zcela nových sedadel, vymalování sálu a instalace indukční smyčky, díky níž si představení užijí i sluchově postižení. Doposud bylo na velké scéně 488 sedadel, při rekonstrukci se jejich počet mírně zredukuje na 425 míst. „Tímto krokem dosáhneme mnohem většího pohodlí, o čemž jsme se mohli přesvědčit již po rekonstrukci kinosálu,“ dodává starosta Konvalinka.

V nové divadelní sezóně se v hledišti velké scény můžeme těšit na nové uspořádání sedadel, která budou v zelené barvě s hnědými područkami. Celkové náklady na rekonstrukci jsou vyčísleny částkou necelých 9,5 mil. Kč.

Eva Švehlová, DiS.,
tisková mluvčí

Letos se na velké scéně příbramského divadla dočkáme zcela nových sedadel.
(Foto Eva Švehlová, DiS.)


Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka