www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

TROX KS Filter usiluje o výstavbu nové haly

2020-02-11 09:22:14 | Tereza Tillová ©

Společnost TROX KS Filter ve spolupráci s EDIFICE construction & consultng, s.r.o. a Pecunia Investment Fund, s.a.r.l. uspořádala ve středu 5.2.2020 v prostorách své výrobní haly tiskovou konferenci.

Foto

Provoz ve stávající hale TROX KS Filter v Příbrami na Evropské.
(Foto Mgr. Jaroslav Hodrment ©)

Cílem bylo seznámit prostřednictvím sdělovacích prostředků občany Příbramska se záměrem stavby nové části haly. „Spojením původní společnosti KS Klima a silného německého partnera TROX došlo k logickému rozšiřování výroby, a tedy i nutnosti rozšíření kapacity haly stávající. Ta byla mimochodem postavena před dvěma lety a výrobu do ní jsme přesunuli z nedaleké Dobříše,“ uvedl výkonný ředitel TROX KS Filter pro Českou republiku Jan Berger.

Příbram, Evropská - prostor budoucí výstavby (označeno červeně) s plánovanou stavbou, stávající hala vlevo vzadu.
(Zdroj foto autor)

„Nová hala vznikne v několika etapách a nejen že se v ní rozšíří naše výroba zejména kapsových a rámečkových filtrů, ale z Německa se do ní přesune i část výzkumného oddělení,“ upřesnil Berger, který dodal, že tři etapy stavby byly zvoleny tak, aby jednotlivé povolovací procesy nezasahovaly vzájemné do postupu prací.

Kompletní projektové a cenové řízení ve fázi vyjednávání smluvních podmínek a získávání všech povolení, přes projektové a cenové řízení stavby a technický dohled spolu s BOZP v průběhu stavby, až po předání stavby do provozu bude mít na starosti stejně jako v případě stávající haly společnost EDIFICE cosntruction & consulting, s.r.o. pro developera Pecunia Investment Fund. „Aktuálně jsme ve fázi povolovacích procesů, které bychom rádi ukončili podle plánu do konce roku 2020 tak, abychom na přelomu 2020 a 2021 mohli začít reálně stavět a stavbu první fáze pak dokončili do konce roku 2021,“ uvedl jednatel Jan Horčička. „Naším cílem je se po celou dobu chovat odpovědně vůči okolí a transparentně vůči státní správě a samosprávě,“ dodal Horčička.

Tiskové konference se zúčastnil i starosta Příbrami Jan Konvalinka, který ocenil zejména přínos pro region v podobě vzniku nových 100 pracovních míst v Příbrami. „Celá tato oblast, podél ulice Evropská, je určena právě k rozvoji ve smyslu průmyslové výroby. Za město osobně tento projekt velmi vítám a budu ho i nadále podporovat. Je v zájmu našich obyvatel, aby se Příbram rozvíjela i po stránce pracovních příležitostí,“ dodal. Všichni včetně pana starosty si pak prohlédli výrobu ve stávající hale.


Tereza Tillová ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka