www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Trenéři do škol

2020-01-15 07:43:02 | Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©

Trenéři do škol je projekt, který má dětem ukázat kouzlo sportu, nastartovat v nich lásku k pohybu. Po několika měsících přípravných prací nastává doba, kdy projekt bude spuštěn na všech příbramských školách.

Foto

Foto Město Příbram, Eva Švehlová, DiS.)

Pracovní skupina Sport 2030 fungující pod patronací starosty města, dlouhé měsíce připravovala podmínky k realizaci projektu Trenéři do škol. „Jsem nadšená sportovkyně, a tudíž nemohu zcela kvitovat přístup k hodinám tělesné výchovy na některých našich školách. Projekt Trenéři do škol je skvělá příležitost, jak děti, které v dnešní době často pohybové aktivity odsouvají, přimět k tomu, aby sportovaly. Jsem ráda, že se nám ve spolupráci s Antonínem Barákem podařilo dojít k tomu, že od druhého pololetí tohoto školního roku budou do projektu zapojeny první třídy všech příbramských škol,“ řekla radní Renáta Vesecká.

Projekt Trenéři do škol uvedl k životu Antonín Barák. Příbram bude po Praze prvním městem, kde budou do hodin tělesné výchovy u dětí prvního stupně chodit profesionální trenéři.„Naším cílem je naučit děti sportovat. Mnohé se již v tomto útlém věku profilují v jednom sportu, kterému se věnují ve svém volném čase, ale to není pro jejich tělesný rozvoj dobré. Cílem projektu Trenéři do škol tedy je, přivést děti ke sportovní všestrannosti. To mají na starost naši profesionální trenéři, s nimiž se děti budou setkávat v hodinách tělesné výchovy,“ přiblížil iniciativu Antonín Barák.

Do projektu se zapojilo všech sedm příbramských základních škol a velká část místních sportovních klubů. Právě trenéři z těchto klubů budou přítomni každý týden při jedné ze dvou hodin tělesné výchovy a po měsíci dojde vždy k výměně sportu. Děti tak budou moci získat přiměřeně svému věku základy od každého sportu. Projekt bude zcela jistě prospěšný i pro samotné vyučující tělesné výchovy na prvním stupni základních škol, kteří tak získají nový nadhled. Aktuálně se dětem budou věnovat trenéři házené, volejbalu, florbalu, hokeje, fotbalu, juda, gymnastiky, kickboxu a amerického fotbalu. Zájem sportovních klubů je velký, takže v dalších ročnících se bude nabídka dále rozšiřovat.

Eva Švehlová, DiS.,
tisková mluvčí


Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka