www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Středočeský kraj se letos opět zapojí do Festivalu vodní turistiky

2020-02-11 09:58:29 | Středočeský kraj, Helena Frintová a Jan Nováček ©

Středočeský kraj se letos opět zapojí do Festivalu vodní turistiky. Druhý ročník se bude konat koncem května v Hluboké nad Vltavou. Festival vznikl jako projekt na podporu cestovního ruchu v regionech podél Vltavy.

Foto

Orlická přehrada.
(Foto Mgr. Jaroslav Hodrment ©)

Středočeští radní schválili na uspořádání dvoudenní akce poskytnutí dotace ve výši 150 000 korun.

Festival bude mít odbornou a veřejnou část. V rámci programu představí své plány nejen Středočeský a Jihočeský kraj, ale také dotčené subjekty, jako je např. Ministerstvo dopravy, Ředitelství vodních cest, Povodí Vltavy, Státní plavební správa, dotčená města a obce, destinační společnosti či samotní dopravci.

„Podpora vodní turistiky je dlouhodobě jednou z našich priorit. Spolupráce s jižními Čechami je logická, protože Vltava pramení na Šumavě a přes jižní Čechy pokračuje na území středních Čech, než se u Mělníka vlévá do Labe. Přehradní nádrže Orlík a Slapy se stávají častějším cílem vodních turistů s malými plavidly, které vyráží z Budějovicka. Proto jsem rád, že se náš kraj festivalu zúčastní, protože budeme moci představit možnosti dovolené na Vltavě ve středních Čechách,“ uvedl radní pro oblast regionálního rozvoje, cestovního ruchu a sportu Martin Draxler (ANO 2011).

Každoroční nárůst výletníků na Vltavě je znatelný a stojí za ním zkvalitnění a rozšíření služeb provozovatelů veřejné vodní dopravy a půjčoven lodí. Zvyšuje se i počet soukromých plavidel, které na řeku vyrážejí. Zájem roste i o dlouhodobější pobyty na Vltavě. S tím je spojena i poptávka po službách v okolí řeky. Pořadatelé festivalu, tedy spolek Českobudějovicko – Hlubocko, z.s., chtějí zároveň představit posun v řešení investičních projektů a rozvoji služeb za minulý rok a představení plánů rozvoje pro rok 2020. Cílem celé akce je také podpořit cestovní ruch napříč regiony, který přináší pozitivní ekonomické aspekty.

Program festivalu je rozdělen na páteční odbornou část, kde budou představeny vize rozvoje Vltavské vodní cesty včetně hodnocení posunu prací roku 2019, sobota pak bude zaměřena na veřejnost. Návštěvníci se mohou těšit na vyhlídkové plavby, prezentaci plavidel, ukázku hausbótů, vzlet balonu, dětský koutek, prodej příslušenství a předmětů spojených s Vltavou. Součástí akce i doprovodný program pro děti.

Festival vodní turistiky se uskuteční 23. května 2020 v přístavu v Hluboké nad Vltavou.


Středočeský kraj, Helena Frintová a Jan Nováček ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka