www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Spolek Středočeské vodní cesty, z.s., by měl od kraje dostat na svoji činnost v příštím roce 3,8 milionu korun

2019-11-04 10:25:35 | Středočeský kraj, Helena Frintová a Jan Nováček ©

„Celkem 3,8 milionu korun by měl od Středočeského kraje obdržet v rámci finanční dotace spolek Středočeské vodní cesty, z.s. Činnost spolku je zajišťována v úzké spolupráci se Středočeskou centrálou cestovního ruchu (SCCR),“ říká hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO 2011).

Foto

Pohled na Orlické jezero ze Žďákovského mostu.
(Foto Mgr. Jaroslav Hodrment ©)

Definitivní slovo k poskytnutí finančního příspěvku budou mít zastupitelé kraje na svém jednání 25. listopadu.

Spolek byl založen v roce 2015 a měl se podílet na podpoře regionu v oblasti cestovního ruchu a lodní dopravy. Nedlouho poté však byly kvůli nevyjasněné koncepci činnosti jeho aktivity utlumeny a znovu nastartovány na jaře letošního roku. Letos proto došlo ke schválení změny stanov spolku, kde zakládajícím členem je Středočeský kraj a přidruženými členy jsou Asociace malých a středních podniků a živnostníků a dále BG Technik cs, a.s., a aktivity spolku tak byly obnoveny. Novým ředitelem se na jaře stal Dušan Sahula, který má bohaté zkušenosti z oblasti lodní dopravy a logistiky.

„Hned v květnu byl Spolek vodní cesty, z.s., prezentován v rámci prvního Festivalu vodní turistiky na Hluboké nad Vltavou, kde byly představeny jeho nové webové stránky, na kterých jsou souhrnné informace o regionu vodních cest ve středních Čechách a informace o turistických možnostech v okolí řek Labe a Vltava. V září se spolek organizačně spolupodílel na festivalu Slavnosti břehu v Roztokách a Klecanech, kde zajišťoval přívozní loď a účast Vodní záchranné služby. Ve spolupráci s Jihočeskou centrálou cestovního ruchu, p.o., se pak podílel i na vypracování studie s názvem Ekonomické dopady z umožnění plavby do Českých Budějovic,“ říká Dušan Sahula. Spolek se podle něho podílel i na přípravě koncepce ekologické „Cyklolodě“ na Vltavě v úseku Klecany – Máslovice a zahájil práce na vytvoření fotobanky, jejíž obsah bude mít k dispozici i Středočeská centrála cestovního ruchu. Část fotobanky bude pokrývat i řeku Jizeru a úsek Labe okolo soutoku s Jizerou.

„K dalším činnostem spolku dále patří získávání dotací, grantů a příspěvků, spolupráce při organizaci výstav zaměřených na propagaci regionu, podpora turistického využívání vodních cest na Labi a Vltavě, podpora spojení vodních cest s nabídkou turistického využití ze strany obcí a měst i spolupráce s hospodářskými komorami či akademickou obcí,“ dodal radní středočeského kraje pro oblast regionálního rozvoje, cestovního ruchu a sportu Martin Draxler (ANO 2011).


Středočeský kraj, Helena Frintová a Jan Nováček ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka