www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Senior léta zneužíval tísňové linky

2020-01-28 08:02:43 | PČR, por. Bc. Monika Schindlová, DiS. ©

Za zneužití tísňové linky hrozí pokuta ve výši až 200 tisíc korun. Daného přestupkového jednání se mnohokrát dopustil starší muž z Příbrami. Na tísňové linky zejména záchranné služby, ale také policistů a linku 112, která propojuje všechny složky záchranného systému, volá již několik let.

Foto

(Ilustrační foto archiv)

Většinou na bezplatné linky zavolá po hádce a neshodách se svou manželkou. Vždy si žádá výjezd, ale následně odmítá lékařské ošetření. Po policii požaduje, aby odvezli jeho choť do blázince nebo na záchytku. Policisté z obvodního oddělení Příbram-venkov nyní věc předali příslušnému správnímu orgánu, Českému telekomunikačnímu úřadu. Jde o porušení zákona o elektronických komunikacích.

Linky tísňového volání slouží k oznámení mimořádné události, kdy je ohrožen život, zdraví, majetek nebo veřejný pořádek. Telefonování za jiným účelem je označováno za zlomyslné volání. Operátorům zneužívání linek velmi komplikuje jejich práci. Kvůli zbytečnému výjezdu navíc může být oddálena pomoc těm, kteří ji v danou chvíli budou potřebovat, hrozí i vznik vyšších škod na majetku nebo jiných závažných následků. Nehazardujte nesmyslným voláním s životy a zdravím jiných lidí!


PČR, por. Bc. Monika Schindlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka