www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Příbramská nemocnice získala darem 20 monitorů dechu pro novorozence

2019-10-18 08:24:38 | Oblastní nemocnice Příbram, Bc. Martin Janota ©

Předání se osobně zúčastnila i hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová, která před několika měsíci sama porodila.

Foto

Oblastní nemocnice v Příbrami.
(Foto Mgr. Jaroslav Hodrment ©)

Nadace Křižovatka za podpory a účasti hejtmanky Středočeského kraje Jaroslavy Pokorné Jermanové a lokálních sponzorů předala včera odpoledne Oblastní nemocnici v Příbrami celkem 20 kusů monitoru dechu značky Babysense. Ty budou použity na novorozeneckém oddělení, kde budou zvyšovat bezpečnost péče o nově narozené děti.

„Já jsem tady už byla několikrát. Jsem ráda, že se toto předání podařilo zorganizovat. Velký dík patří Nadaci Křižovatka, která rozšiřuje do nemocnic monitory dechu, který mám sama doma. Je to určitě věc, která nám maminkám v noci dává klid,“ řekla během svého příspěvku hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová.

Hodnota 20 kusů těchto přístrojů je zhruba 40 tisíc korun. Polovina z částky byla použita z fondu hejtmanky, zbylé prostředky dodali lokální sponzoři a Nadace Křižovatka ze své sbírky. Protože se jedná o certifikované zdravotnické zařízení, smějí se podložky používat pouze dva roky a následně vyměnit za nové.

„Velký dík patří jak Středočeskému kraji v čele s paní hejtmankou, tak i Nadaci Křižovatka a všem, kteří se na tom podíleli. Tyto přístroje jsou velice prospěšné a v dnešní péči o novorozené děti se považují již prakticky za standard,“ poděkoval předseda představenstva Oblastní nemocnice v Příbrami MUDr. Stanislav Holobrada.

O Nadaci Křižovatka

Nadace Křižovatka se jako jediná nadace v České republice aktivně věnuje podpoře povědomí veřejnosti o syndromu náhlého úmrtí kojenců (SIDS) a o možnostech ochrany ohrožených dětí do jednoho roku věku. Díky dárcům a sponzorům pomáhá nadace vybavit české nemocnice a porodnice monitory dechu Babysense, který je registrován u Ministerstva zdravotnictví ČR jako zdravotnická pomůcka a prošel několikaletými klinickými testy. Tento monitor dechu hlídá nejen zástavu dechu, ale také apnoe pauzy (bezdeší), a jakékoliv nepravidelnosti dechu děťátka. V případě potíží okamžitě spustí alarm, aby přivolal pomoc dospělého, který může včas poskytnout dítěti první pomoc.

Za 24 let své existence se nadaci podařilo díky štědrosti sponzorů a dárců vybavit novorozenecká a dětská oddělení českých nemocnic téměř 8.000 monitory dechu v celkové hodnotě cca 32 milionů Kč.


O projektu „Maminko, dýchám“

Cílem a smyslem projektu „Maminko, dýchám“ je vybavit monitorem dechu každou postýlku pro miminko na porodnických, novorozeneckých a JIP odděleních nemocnic v České republice. Dále pak umožnit rodičům vypůjčení monitoru dechu na nezbytně nutné období, když odcházejí z porodnice se svým děťátkem domů.

Společně s Nadací Křižovatka může pomáhat každý – stačí zaslat libovolnou částku na číslo účtu nadace:
Konto Nadace Křižovatka: 7608414/0600 (MONETA Money Bank)
Konto veřejné sbírky „Maminko, dýchám“: 4010040100/6800 (Sberbank CZ)


Bc. Martin Janota,
specialista pro styk s veřejností


Oblastní nemocnice Příbram, Bc. Martin Janota ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka