www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Participativní rozpočet jde do třetího ročníku se změnami

2019-11-20 09:48:20 | Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©

Již dvakrát město Příbram umožnilo občanům rozhodovat v rámci participativního rozpočtu o tom, jak se proinvestuje část městských prostředků. Dvakrát se rozhodovalo o částce milion korun, v příštím roce dojde ke změnám.

Foto

Zkušební jezdkyně na právě budovaném Drkoláči.
(Foto Město Příbram, Eva Švehlová, DiS.)

Společně pro Příbram je projekt, který umožňuje občanům využít vyčleněný objem peněz z rozpočtu města na uskutečnění projektů, které si lidé sami vyberou.

Zásadní změnou celého projektu pro rok 2020 je, že náměty se budou podávat jednou za dva roky a bude na ně vyčleněna částka dvou milionů korun. „Vítáme nápady občanů, které zlepšují naše město. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli zdvojnásobit částku, která se na návrhy rozdělí. Tak bude možné realizovat více zajímavých projektů,“ řekl ke změně starosta města Jan Konvalinka.

Doposud z participativního rozpočtu vzešlo šest projektů – část z nich je hotová, některé jsou v přípravách a u některých se s ohledem na komplikace s realizací doba dokončení protáhla na delší období než plánovaný jeden rok. „Hlasování o nových nápadech, když ještě není dokončená realizace vítězných návrhů z minulého ročníku, snižuje důvěru v celý projekt. Je nezbytné, abychom navržené projekty uskutečnili dříve, než začne další kolo výběru. Z tohoto důvodu se o návrzích bude hlasovat jednou za dva roky,“ doplnil informace místostarosta Martin Buršík.

Participativní rozpočet roku 2020 odstartuje v lednu, návrhy, na které se bude rozdělovat dva miliony korun budou moci občané podávat do konce března. Nyní tedy nastává doba, kdy mohou občané začít přemýšlet o tom, co by chtěli ve svém okolí vylepšit.

Eva Švehlová, DiS.,
tisková mluvčí


Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka