www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Parkourové hřiště mladí chtějí

2019-10-18 08:50:07 | Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©

Areál Nového rybníka by se mohl rozšířit o další sportoviště, které by největší radost udělalo především našim „puberťákům“. Sportovní zařízení města mají záměr postavit zde parkourové hřiště.

Foto

(Foto Město Příbram, Eva Švehlová, DiS.)

V letošním ročníku participativního rozpočtu města byl návrh výstavbu parkourového hřiště v oblasti březohorského „plácku“ Na Cvičně. Tento návrh nebyl úspěšný. Ve stejném období se začalo o výstavbě hřiště hovořit také na Sportovních zařízeních města (SZM), kde každodenně sledují zájem mládeže o možnost vyžití tohoto druhu na Novém rybníku.

Na pondělí byl přímo na Novém rybníku představen záměr výstavby parkourového hřiště v tomto areálu. Hřiště by se mělo v případě výstavby nacházet v blízkosti skateparku, a jeho hlavním cílem je mladým „skokanům“ umožnit seberealizaci. „Každý den se v areálu setkáváme s mládeží, která své skokové umění předvádí na stávajících trampolínách a na dalších prvcích v areálu, které neslouží tomuto účelu. Z našeho pohledu je hřiště s parkourovými prvky třeba,“ uvedl ředitel SZM Jan Slaba.

Po trochu rozpačitých začátcích, kdy na setkání byli pouze zástupci SZM, města a někteří zastupitelé, se objevilo i pár odvážných mladíků, kteří nastínili své představy, jak by hřiště mělo vypadat, jaké překážky by pro ně byly ideální. „Jsem rád, že chlapci nakonec našli odvahu a promluvili si s námi. Vždyť hřiště má být určené pro ně, tudíž oni by měli říci, co očekávají. Rád bych také reagoval na některé hlasy, že parkourové hřiště neuspělo v participativním rozpočtu, protože ho nikdo nechce. Domnívám se, že neúspěch parkourového hřiště v participativním rozpočtu nesouvisí ani tak s projektem samotným, ale s jeho původně zamýšleným umístěním. Na druhou stranu jsem potěšen, že navrhovatelé původního parkourového hřiště jsou nyní ochotni vypomoci při případné realizaci projetu na jiném místě,“ zhodnotil schůzku starosta města Jan Konvalinka.

Eva Švehlová, DiS.,
tisková mluvčí


Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka