www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Nové autobusy jsou dodány

2019-11-21 09:14:05 | Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©

Od 1. prosince 2019 platí nová smlouva se stávajícím dopravcem provozujícím MHD Příbram, firmou Arriva Střední Čechy. Nová smlouva je uzavřena na následujících deset let a městu zajišťuje mnohem lepší podmínky, mimo jiné i nové autobusy.

Foto

(Foto Město Příbram, Eva Švehlová, DiS.)

V úterý bylo na autobusovém nádraží v Příbrami představeno několik ze čtrnácti nových autobusů značky Mercedes, které příbramští cestující mohou již několik dní využívat. Díky obnovenému vozovému parku bude MHD nejen pohodlnější, ale také ekologičtější.

„Dnešní den je pro MHD Příbram výjimečný. Díky podmínkám smlouvy budeme mít ve městě mnohem kvalitnější autobusy, které nahradí staré, někdy dosti závadové vozy. Jsem moc rád, že úroveň hromadné dopravy ve městě můžeme udělat lepší i bez nutnosti navyšování jízdného. Přeji všem cestujícím pohodlnou přepravu a šoférům mnoho šťastných kilometrů,“ řekl po prohlídce nových autobusů starosta města Jan Konvalinka.

Příbramskou MHD zajišťuje dvacet autobusů, z toho čtrnáct zcela nových. Všechny tyto vozy budou v jednotném barevném stylu s logem města. Za volanty se na devatenácti linkách obsluhujících 98 zastávek střídá 37 řidičů, z toho čtyři ženy.

S výjezdem nových autobusů se změní od 1. prosince velmi drobně jízdní řády městské dopravy. Upraven bude jejich provoz během vánočních svátků a zanikne linka s označením 9A, která měla jen dva ranní spoje z autobusového nádraží do zastávky Pekárny.

Eva Švehlová, DiS.,
tisková mluvčí


Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka