www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Nabarvené ptáče v Příbrami a beseda s režisérem Václavem Marhoulem

2020-01-29 10:40:00 | Michal Gerčák ©

Koncem ledna budeme mít možnost v rámci besedy po filmu přivítat v příbramském kině režiséra, scénáristu a produkčního filmu Nabarvené ptáče, pana Václava Marhoula.

Foto

(Foto www.nabarveneptace.cz, Jan Dobrovský ©)

Cenami z mezinárodních festivalů ověnčený snímek, natočený dle literární předlohy jednoho z nejvýznamnějších a nejvýraznějších světových spisovatelů minulého století Jerzy Kosińského, postoupil i do užšího výběru 10 zahraničních filmů nominovaných na letošního Oscara.

Promítání filmu proběhne od 18:00 hodin dne 30.1.2020 v Kině Příbram, po filmu bude následovat beseda s režisérem Václavem Marhoulem a autogramiáda.

Nabarvené ptáče

Ve snaze uchránit své dítě před masovým vyhlazováním Židů, rodiče posílají syna k příbuzné na venkov kdesi ve východní Evropě. Chlapcova teta však nečekaně umírá a tak je dítě nuceno vydat se na cestu a protloukat se úplně samo divokým a nepřátelským světem, ve kterém platí jen místní pravidla, předsudky a pověry. Jeho snahu o doslovné fyzické přežití ale po válce střídá jiný boj. Boj, kterého si ani není vědom, boj sama se sebou, boj o svou duši, o svojí budoucnost…


Michal Gerčák ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka