www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Na fungování destinačních managementů chce Kraj přispět 3,5 milionu korun

2019-10-22 08:26:31 | Středočeský kraj ©

Systematická podpora takzvaných destinačních managementů, jejichž úkolem je povzbudit v jednotlivých regionech turistický ruch, začala až v roce 2017. Od té doby úroveň služeb v oblasti cestování výrazně vzrostla.

Foto

Brdy, Hengst, zaniklý brdský hrádek nedaleko Třemšína.
(Foto Mgr. Jaroslav Hodrment ©)

„Program je připraven na částečnou úhradu nákladů na fungování a rozvoj organizací destinačního managementu. Úkolem destinačních managementů je propojit veřejný a soukromý sektor a vytvořit společnou a zároveň dostatečně atraktivní nabídku služeb pro turisty, kteří se danou lokalitu rozhodnou navštívit,“ uvedl radní pro oblast regionálního rozvoje, cestovního ruchu a sportu Martin Draxler (ANO 2011).

Středočeský kraj vyčlenil v rámci svého rozpočtu pro rok 2020 na fungování a rozvoj DMO ve Středočeském kraji částku ve výši 3,50 milionu korun. Získání dotace je podmíněno splněním jasně stanovených podmínek, které budou doloženy při podání žádosti o dotaci. Minimální spoluúčast žadatele je stanovena na 10 procent z celkových uznatelných nákladů akce/projektu a maximální podíl dotace bude poskytnut do výše 90 procent z celkových uznatelných nákladů akce/projektu. Dotace může za předem daných podmínek dosáhnout výše od 50 tisíc do 300 tisíc korun na jeden projekt.

Vyčlenění prostředků a vyhlášení „Programu na podporu rozvoje destinačních managementů Středočeského kraje pro rok 2020“ bude ještě projednávat zastupitelstvo 25. listopadu 2019.


Středočeský kraj ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka