www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Děti ve starostenském křesle

2019-10-23 10:10:36 | Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©

V minulém týdnu příbramskou radnici navštívily děti ze 4.A Základní školy v ulici 28. října, které se zajímaly o chod úřadu a řízení města.

Foto

(Foto Město Příbram, Eva Švehlová, DiS.)

Hlahol na chodbách radnice avizoval návštěvu žáků čtvrtého ročníku, kteří se nahlásili k návštěvě u paní místostarostky. „Děti ze třídy paní učitelky Martiny Vöröšové projevily zájem, že by si rády prohlédly naší radnici. Jejich návštěva byla zpestřením každodenního úřadování. Potěšující je, že děti v tomto věku mají zájem dozvědět se o tom, jak úřad funguje, kdo má jaké povinnosti, kdo a o čem může v samosprávě rozhodovat,“ uvedla místostarostka Zorka Brožíková, která se ujala pro několik okamžiků průvodcovské role.

Děti si prohlédly vnitřní prostory historické budovy radnice, kde je zaujala především stropní výmalba. Zavítaly do kanceláře starosty, kde si mohly vyzkoušet, jaké to je sedět ve starostenském křesle, pohovořily s tajemnicí úřadu a po debatě s místostarostkou navštívily mimo jiné obřadní síň a infocentrum, vyzkoušely hledat potřebné věci na dotykové úřední desce…

„Nejvíce se naši hosté zajímali o to, jaká jsou práva a povinnosti starosty a místostarostů. Děti zjistily, že jejich představy o tom, že starosta může rozhodnout o všem, nejsou tak zcela přesné. Vysvětlili jsme jim chod samosprávy, funkce rady a zastupitelstva města, procesní postupy… Těším se na další příjemné návštěvy naší mládeže,“ dodala Zorka Brožíková.

Eva Švehlová, DiS.,
tisková mluvčí


Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka