www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Advent ve Středních Čechách

2019-11-29 09:03:05 | Mgr. Jaroslav Hodrment ©

Středočeská centrála cestovního ruchu vydala Adventní kalendář, ve kterém se můžeme dozvědět více o místech našeho kraje, kde na původní tradice lidé nezapomněli. Stačí si jen vybrat - adventní trhy či víkendy s doprovodným programem, středočeská muzea, vánoční dílničky...

Foto

(Ilustrační foto Mgr. Jaroslav Hodrment ©)

Vánoce se neodbytně blíží a všechny nás opět čeká náročné vybírání dárků a čekání v dlouhých frontách u pokladen. My však známe místa, kde se na původní tradice nezapomnělo, místa, kam předvánoční shon ještě nedorazil. Nadělte sobě i svým blízkým předčasný dárek a vydejte se do středních Čech. Do míst, které nabízejí neopakovatelnou vánoční atmosféru provoněnou horkým svařákem a čerstvě upečeným cukrovím.

Stačí jen otočit list a vybrat si akci, která právě vás nejvíce naplní vánoční atmosférou. Vybírat můžete z řad vánočních výstav, které si pro vás připravila středočeská muzea, nebo vánočních prohlídek, při kterých zažijete jedinečnou atmosféru historických prostor.

Samozřejmě jsme nezapomněli ani na adventní trhy, při jejichž návštěvě na vás dýchne vánoční duch. Můžete zde nakoupit dárečky pro vaše nejbližší, nebo jen tak postát u stromečku s horkým svařeným vínem v ruce. Řada středočeských trhů si pro vás navíc připravila o adventních víkendech bohatý doprovodný program, a tak se můžete zaposlouchat do líbezných zvuků hudebních nástrojů nebo zhlédnout divadelní představení.

Pokud však dárky raději vyrábíte než kupujete, máme pro vás tipy na vánoční dílničky, kde svou zručnost prověří děti i dospělí. Vezměte své ratolesti a vyrazte pověřit svůj um a představivost.

Ať už se ale vydáte do středních Čech na jakoukoliv adventní akci, můžeme vám slíbit, že na šílící davy a nekonečný nákupní seznam alespoň na chviličku zapomenete.

(Úvodní slovo k Adventnímu kalendáři)

Adventní kalendář Středních Čech


Mgr. Jaroslav Hodrment ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka