www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Dokument Attila míří do příbramského kina. Stojí za ním Příbramák Petr Větrovský

2020-01-23 09:27:53 | Jitka Doubravová ©

V listopadu žila Česká republika a Slovensko MMA zápasem století, kdy proti sobě nastoupili Karlos Terminátor Vémola a Attila Végh. Vítězství slavil po úžasném KO v prvním kole slovenský zápasník Végh, o kterém jde nyní do kin celoživotní dokument. Vidět ho můžete 16.2.2020 i v příbramském kině.

Foto

Attila Végh.
(Zdroj foto: Jitka Doubravová)

Za scénářem a režií dokumentu stojí Petr Větrovský, bývalý zastupitel města Příbrami a generální ředitel 1. FK Příbram. "V rámci proma na naši akci s Tysonem Furym, kde byl Attila hostem, jsem jel natáčet k jeho rodičům do Gabčíkova na Slovensku promo medajlonek o jeho životě. Natáčení pro mě bylo tak emocionálně silné a to nejen ze strany jeho, ale i jeho rodiny, že jsem mu po cestě z Gabčíkova volal, zda už o něm někdo chtěl natočit film. Ještě ten den jsme se dohodli,“ napsal na svém Instagramu Petr Větrovský.

Dokument Attila bude popisovat nejen život Attily Végha, ale i cestu, jakou si sport samotný prošel. Od dob, když zápasníci dostávali za zápasy tričko, až po současnost, kdy se ze sportu stal velký business. Těšit se můžete na archivní záběry z Attilova dětství, které pečlivě natáčel jeho otec, nebo záběry z Ameriky, kde slovenský zápasník dlouho dobu bojoval.

Sport MMA zažívá v posledních letech absolutní boom, co se týče jeho popularity. Je absolutně nejrychleji se rozvíjejícím sportem na světě, ať už do počtu závodníků, tak v návštěvnosti galavečerů. O připravovaný dokument se očekává velký zájem. Bude to vůbec první dokument o MMA zápasníkovi v historii jak v České republice, tak na Slovensku.

Do svého programu ho zařadilo i kino v Příbrami, kde si ho budete moci vychutnat v neděli 16. února od 17:00 hodin. Vstupenky jsou už nyní v předprodeji na webu. Doporučujeme si ji zakoupit s předstihem.


Jitka Doubravová ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka