www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Tříkrálový průvod

2020-01-03 09:42:43 | Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©

První akcí letošního roku pořádanou městem bude v neděli 5. ledna tradiční tříkrálový průvod. Kašpar, Melichar a Baltazar i v letošním roce pojedou v čele tříkrálového průvodu na živých velbloudech. Tito tři vyslanci dorazí na příbramskou radnici v neděli 5. ledna krátce před 16. hodinou.

Foto

Tříkrálový průvod v Příbrami (z minulých ročníků).
(Foto Mgr. Jaroslav Hodrment ©)

Odtud po úvodním slovu a zaznění tradiční tříkrálové fanfáry průvod vyjde na svou cestu po obvyklé trase: Hailova ulice – Jiráskovy sady – Lázeňská ulice, Pražská ulice – nám. T. G. Masaryka. V cíli průvodu se králové pokloní Svaté rodině, jež bude čekat na pódiu. Právě zde k veřejnosti promluví mudrcové z Východu, zástupci města, pan farář a ředitel Farní charity Příbram.

V Příbrami při průvodu Tří králů začíná také charitativní sbírka pořádaná Farní charitou Příbram. I letos se budeme moci setkávat se skupinkami koledníků, kteří budou vybírat prostředky do zapečetěných kasiček. Kasičky jsou označeny logem Farní charity a razítkem Městského úřadu Příbram. Každá skupinka koledníků má svého vedoucího, který je vybaven kartičkou se jménem a číslem, jež se shoduje s číslem kasičky.

Eva Švehlová, DiS.,
tisková mluvčí


Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka