www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Zuzana Fišerová - fotografie z Prahy v galerii nemocnice

2019-12-13 08:58:25 | Oblastní nemocnice Příbram, Bc. Martin Janota ©

V polovině prosince bude v nemocniční galerii zase rušno. Ještě před Vánocemi obsadí prostory galerie Fotografie z Prahy. Autorkou další výstavy je dlouholetá fotografka Zuzana Fišerová.

Foto

(Foto Zuzana Fišerová)

Zuzana Fišerová se v roce 1972 narodila v Praze a až do svých 17 ti let žila přímo na Malé Straně. Už na Základní škole začala fotit a sama si také fotky vyvolávala v temné komoře. Dlouhou dobu bylo fotografování jejím velkým koníčkem, ke kterému se znovu vrátila teprve před pár lety.

Vystudovala pak fotografickou školu a absolvovala několik kurzů. V té době začala i mnohem více cestovat a na svých cestách také fotit. Nejvíce zahraničních fotek pochází z Rumunska, Polska a Anglie.

Během let vystřídala různé fotografické žánry, věnovala se portrétové fotografii, makrofotografii nebo fotografii architektury. Právě fotografování architektury, měst a přírody, především českých hor a skal, fascinuje Zuzanu Fišerovou ze všeho nejvíce. Celý svůj dospělý život fotí na zrcadlovku od Canonu, nejdříve fotila na kinofilm, v poslední době však přešla na digitální fotografii.

A na co se můžeme po pražských galeriích a Blatné v Příbrami těšit? Určitě na Prahu – Malou Stranu, Petřín, Pražský hrad, Vltavu a mnoho dalších míst, které Zuzana Fišerová při svých toulkách Prahou s fotoaparátem v ruce prochází.

Výstava v galerii Gaudii gratia Oblastní nemocnice Příbram, v přízemí pavilonu C, bude k vidění až do konce března 2020.


Oblastní nemocnice Příbram, Bc. Martin Janota ©


Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka