www.turistika-brdy.cz | www.ohkpb.cz | www.kdno.cz |

Nová parkovací místa

2019-10-23 09:32:18 | Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©

V průběhu několika týdnů vzniklo ve městě přes stovku nových parkovacích míst. Nejvíce jich je v ulici Legionářů.

Foto

Z prací na parkovišti za malou halou zimního stadionu.
(Foto Město Příbram, Eva Švehlová, DiS.)

V souvislosti s narůstající dopravou se stále potýkáme s nedostatkem parkovacích míst. V loňském roce vznikla parkoviště P+R, před pár týdny byla zprovozněna parkovací místa v ulici Legionářů, dokončeno bylo parkoviště v zázemí Sportovních zařízení města (SZM) a rozšíření o jednotlivá parkovací místa se dočkáme v Březnické ulici a na parkovišti
za malou halou zimního stadionu.

„Parkování se snažíme řešit budováním nových míst. Někde se podaří najít plochy pro desítky parkovacích míst, jinde jdeme cestou zpevňování ploch pro jednotlivá stání. Díky zhruba čtyřicítce míst postavených v areálu SZM by se mohlo ulevit obyvatelům bydlícím v ulici Legionářů. Toto parkoviště bude sloužit zaměstnancům a nájemcům sportovních zařízení, kteří doposud využívali volná místa přímo v ulici,“ uvedl starosta města Jan Konvalinka.

Zatímco parkovací místa v areálu SZM budou fungovat v režimu závory, buduje se v současné době devět nových míst, která budou volně přístupná. „V rámci tvorby jednotlivých stání rozšiřujeme o pět míst parkoviště za malou halou zimního stadionu a čtyři nová místa vznikají v Březnické ulici. V rámci těchto jednotlivých stání bylo doposud zprovozněno 12 míst v ulici Boženy Němcové, 4 místa na Drkolnově, 5 stání u II. polikliniky a 6 míst v ulici Pod Haldou,“ dodal Jan Konvalinka s připomenutím, že se pracuje na projektu výstavby záchytného parkoviště na Flusárně, kde v současné době parkují především kamiony.

Vhodné prostory pro parkovací místa se hledají neustále, oprášen byl také projekt na výstavbu parkovacího domu u autobusového nádraží a pomoci obyvatelům Příbrami má i plánovaná úprava parkovacích zón, kdy budou občané města zvýhodněni oproti dojíždějícím.

Eva Švehlová, DiS.,
tisková mluvčí

Snímky z parkoviště v areálu SZM, kde bude docházet ještě k drobným úpravám. V areálu jsou také dvě místa pro parkování autobusů.


Město Příbram, Eva Švehlová, DiS. ©


Tato diskuse již byla ukončena.

Podporujeme

Divadlo Antonína Dvořáka Příbram a Kino Příbram
MHD Příbram - jízdní řády

Aktuální jízdní řády najdete ZDE.

REKLAMA

Starožitnosti, antik Chod

© Mgr. Jaroslav Hodrment
Webhosting a domény od GIGASERVER.CZ
Právní doložka